Ons team

Maryvonne Verkerke

Elk bewust moment leert iets nieuws en maakt me nieuwsgierig naar de precieze ervaring. Het veld van aandacht is boeiend. Aandachttraining geeft me rust en mildheid in denken, voelen, doen. En dat is hard nodig in de soms hoge golven van het leven. Ik help jou graag bij het vinden van vertrouwen, rust en zachte aandacht in je leven. Hoe zou het zijn wanneer je je dag bewust, gefocust en positief ervaart?

eigenaar & oprichter

Mindfulnesstrainer | Compassietrainer | Kinder & Jongerentrainer | Supervisor | Meditatieleraar | ACT therapeut | Trainer Mindful Ouderschap | Mindful Coach

Woorden die mij typeren zijn veelzijdigheid, eerlijkheid, spontaniteit, humor en enthousiasme. Mijn leergierige en heel sensitieve aard brengt mij ergens, maar zorgt soms ook voor onrust.

Mindfulness kwam in 2010 in mijn leven en nu hoort het helemaal bij mijn dag. Best vaak is er een spanningsveld tussen wat je wil, wat je moet en wat je kan, bij mij ook. In 2009 kreeg ik een burnout en volgde er een scheiding, verhuizing, reïntegratie, omscholing en co-ouderschap. Een moeilijke periode met veel verdriet en nieuwe dingen op mijn weg, maar een mooie kans om aan de slag te gaan met mezelf, ondersteund door mindfulness. Ik leerde weer vertrouwen, geduld vinden, mildheid toe te laten, stoppen met altijd maar doorgaan, bewuste keuzes te maken en goed voor mijzelf te zorgen.

Ik (1970) ben moeder van twee volwassen kinderen, een dochter en zoon. In mijn vrije tijd houd ik van schrijven, wandelen, zeilen, yoga en hardlopen. Ook ben ik student Vipassana Meditatie en Boeddhistische Psychologie bij Vipassana Haarlem.

Eveline Brandt

Naast mijn werk als journalist en dagvoorzitter werk ik met veel overtuiging en plezier als mindfulnesstrainer in de regio Leiden. Ik ben de eigenaar van het Centrum voor mindfulness Leiden, en geef achtweekse cursussen in mindfulness of ‘MBSR’ aan mensen uit Leiden, Alphen, Katwijk, Den Haag, Voorschoten en omgeving. Zij hebben bijvoorbeeld last van slaapproblemen of (hoog)gevoeligheid, hebben pijn- of stressklachten, piekeren veel of willen ‘gewoon’ meer rust in hun leven brengen.

Mindfulnesstrainer | Journalist | Schrijftrainer | Dagvoorzitter

Ook op andere plekken ben ik graag bezig met mindfulness: als journalist voor Psychologie Magazine, als spreker en als gespreksleider. Ik leidde o.a. een tweedaags congres met Jon Kabat-Zinn in De Rode Hoed. Het boek ‘Terug naar de markt’, dat ik samen met Joost van den Heuvel Rijnders schreef, kreeg onlangs zijn derde druk.

Ik ben opgeleid door het Instituut voor Mindfulness en aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN in dehoogste categorie. Regelmatig volg ik bijscholingen, retraites, super- en intervisie. Zo blijf ik mijn kennis van mindfulness en meditatie verdiepen, en kan ik de kwaliteit van mijn trainingen op een hoog niveau houden.