Mindful Mediteren

Samen oefenen met Mindfulness

Ben je nieuwsgierig naar mindfulness of wil je je eigen beoefening opfrissen? Wil je rustig je dag beginnen of eindigen? Mindfulnessoefeningen en vriendelijke open aandacht ontwikkelen helpen je om tot rust te komen, fysiek en mentaal.

Mindfulness traint je aandacht, waardoor je meer rust in je brein krijgt. Door regelmatig te oefenen leer je op een andere manier omgaan met de malende gedachtenstromen en krijg je meer grip op je gevoelens, emoties en gewoontepatronen.
Als verdieping of onderhoud van je eigen mindfulnessbeoefening begeleid ik wekelijks Mindful Mediteren. In overleg ook geschikt als kennismaking met mindfulness en meditatie.
Je kunt instromen wanneer je zelf graag wilt.  

Vrijdag
Volwassenen

10.00-11.00 uur
Vrijdag
Mindful Familie, alle leeftijden
15.30-16.30 uur
Vrijdag

Tijdens het volgen van de mindfulnesstraining lukt regelmatig mediteren best aardig. Maar als de training afgelopen is, kan het lastig zijn om de beoefening vast te houden. Dan is wekelijks samen mindfulnessoefeningen doen misschien iets voor jou. Ook als je nog geen ervaring hebt met mindfulness of meditatie, dan zijn de ochtenden een mooie kennismaking met aandachttraining. Je bent welkom om mee te doen!
Op de Mindfulness Meditatiebijeenkomst wordt een zitmeditatie afgewisseld met een lichaamsgerichte oefening (liggende yoga, staande yoga, bodyscan, loopmeditatie) of een andere begeleide meditatie. Ook worden er geregeld oefeningen uit de compassietraining aangeboden. Je hoeft niets mee te nemen, maar je eigen plaid of flesje water is misschien fijn. Draag bij voorkeur losjes zittende kleding.

Aanmelden

Data & bijzonderheden
Gedurende het hele jaar, ook in de zomervakantie. Een enkele keer valt een bijeenkomst uit i.v.m. bijscholing, vakantie of andere reden.

Kosten
Een proefles en een losse les kost 17,50 euro, drie lessen 50 euro en tien lessen 140 euro. De rittenkaarten zijn vier maanden geldig. Zorgverzekeraars vergoeden soms een deel van de kosten van de 10-rittenkaart. 

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel), compassietrainer (MBCL) en ACT therapeut.