Mindful Mediteren

Cursus Mindfulness Based Mediteren                                                                

Door te mediteren ga je inzien dat je niets buiten jezelf nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Je leert loslaten, waardoor je tot ontspanning kunt komen. Het achterna hollen van allerlei dingen hoeft niet meer, omdat het geluk vlakbij ligt! Meditatie is niet iets om over te lezen of te praten, maar het is een vaardigheid en moet worden beoefend. En je kunt ieder moment beginnen. Om enig effect van meditatie te merken is het belangrijk om regelmatig te oefenen. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om ook in je dagelijkse activiteiten alles met aandacht te kunnen doen.

AANMELDEN –♠

Cursus
In 6 lessen leer je de basisprincipes van meditatie.

Data
Bekijk de data in de agenda. Een les duurt 1,5 uur en volg je op zondagmiddag of maandagochtend.

Kosten
Voor de zes dagen betaal je 250 euro, incl BTW.
 
Programma
Tijdens de lessen zullen we oefenen met begeleide zit- en loopmeditaties, die we achteraf bespreken. Er wordt aandacht besteed aan het vinden van een gezonde meditatiehouding die passend voor je is. Ook is er ruimte voor uitwisseling en vragen. Centraal staat de oefening in aandacht, het helder en mild kijken naar ervaringen die in het nu opkomen. Zo ontwikkel je helderheid, vriendelijkheid en inzicht in jezelf.

Meditatie
Meditatie helpt om bewust, met meer rust en vriendelijke open aandacht de dag te beleven. Door meditatie ga je inzien hoe het denkproces werkt en leer je daar meer afstand van te nemen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meditatie veel voordelen heeft. Door regelmatig te mediteren blijft je geest in goede conditie. Het verlaagt de bloeddruk en hartslag en vermindert stress. De concentratie verbetert waardoor je bewuster wordt van stemmingen, emoties en gedachten. De kwaliteit van leven neemt toe en spanning maakte plaats voor echte rust en innerlijke stilte.

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), (Online) Meditatieleraar, Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel), compassietrainer (MBCL) en ACT therapeut.